bewaar
Roodbaarsfilet met auberginekaviaar
Roodbaarsfilet met auberginekaviaar
bewaar

Roodbaarsfilet met auberginekaviaar

1 uur 10 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

2

aubergines

2

gegrilde paprika's

1 teentje

knoflook

½ eetlepel

balsamicoazijn

6½ eetlepels

olijfolie

zout

versgemalen peper

4

roodbaarsfilets

Dit heb je nodig

  • kleine schaaltjes inhoud ca. 3/4 dl

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Aubergines wassen, in lengte halveren en in oven in ca. 30 minuten zacht laten worden. Aubergines ca. 15 minuten laten afkoelen, vruchtvlees uit schil lepelen en grof hakken. Intussen paprika's klein snijden. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Met azijn en 5 eetlepels olie door elkaar mengen. Aubergine- en paprikastukjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Roodbaarsfilets aan beide kanten dun bestrijken met olie. Filets met witte kant naar onder, op bakplaat leggen. Vier borden voorverwarmen. Bakplaat vlak onder hete grill schuiven en roodbaarsfilets in ca. 4 minuten lichtbruin en gaar grillen. Roodbaarsfilets op warme borden leggen en kaviaar erop scheppen. Serveren met ciabattabrood en gemengde salade.