bewaar
Aubergine met champignon en tomaat
Aubergine met champignon en tomaat
bewaar

Aubergine met champignon en tomaat

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

12 porties

aubergines

gedroogde tijm

rode wijn

champignons

cherrytomaten

tomaat

sjalotje

balsamicoazijn

olijfolie

knoflook

Dit heb je nodig

  • satestokjes

Aan de slag

Snijd de aubergines in grote dobbelstenen, leg ze in een vergiet, bestrooi ze ruim met zout en laat ze 15 minuten staan. Spoel het zout van de aubergineblokjes en dep ze droog met keukenpapier. Roer de aubergine om met de tijm, rode wijn, 4 el olijfolie en de knoflook. Laat nog 5 minuten staan. Rijg nu om en om een blokje aubergine, een champignon en een cherrytomaat aan een stokje. Strijk de spiezen met een kwastje in met olijfolie en bestrooi ze ruim met peper en zout. Grill ze 6-8 minuten tot ze bruin zijn en de tomaatjes gepoft. Keer de spiezen tijdens het grillen.