bewaar
Cakejes met verse aardbeiensaus
Cakejes met verse aardbeiensaus
bewaar

Cakejes met verse aardbeiensaus

35 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

6 personen

150 g

ongezouten roomboter

250 g

verse aardbei

150 g

kristalsuiker

3

middelgrote eieren

150 g

zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Breng de boter op kamertemperatuur. Maak de aardbeien schoon en snijd in stukjes.

2

Pureer de aardbeien met een staafmixer. Klop de boter en suiker 5 min. met een mixer. Klop de eieren er een voor een door. Zeef het zelfrijzen bakmeel erboven en schep erdoor. Schep de gesneden aardbeien door het beslag. Schep het beslag in de ingevette vormpjes.

3

Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. gaar en bruin. Laat ze in de vorm afkoelen. Serveer de cakejes met gepureerde aardbeien als sausje erover.