Ro­mi­ge pas­ta met kip en cour­get­te

Wat eten we vandaag? Pasta met roomsaus en kip!

(334) waardeer
hoofdgerecht Wat eten we vandaag? Pasta met roomsaus en kip! 4 personen
3 334

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm dik.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 4 min. mee. Voeg de kookroom toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas.

variatietip:

Ook lekker om wat (grove) mosterd toe te voegen aan de saus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 66 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Romige pasta met kip en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge pas­ta met kip en cour­get­te

1
1
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 courgette

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm dik.

3
3
  • 400 g scharrelkipfilets
  • 2 el traditionele olijfolie

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kip 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 200 ml kookroom
  • ½ kippenbouillontablet

Voeg de knoflook en courgette toe en bak 4 min. mee. Voeg de kookroom toe en verkruimel de bouillontablet erboven.

5
5

Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 150 g geraspte pittige kaas

Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas.

variatietip:

Ook lekker om wat (grove) mosterd toe te voegen aan de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.