bewaar
Romige pasta met kip en courgette
Romige pasta met kip en courgette
bewaar

Romige pasta met kip en courgette

Wat eten we vandaag? Pasta met roomsaus en kip!

25 min. bereiden
349waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

schelpjespasta

1

middelgrote ui

1 teen

knoflook

2

courgette

400 g

scharrelkipfilet

2 el

traditionele olijfolie

200 ml

kookroom

½

kippenbouillontablet

150 g

geraspte pittige kaas

Wat eten we vandaag? Pasta met roomsaus en kip!

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Halveer de courgettes in de lengte en snijd de helften in plakjes van een ½ cm dik.

2

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en kip 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 4 min. mee. Voeg de kookroom toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Breng aan de kook en laat op laag vuur 2 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Giet de pasta af en meng met de saus. Verdeel over de borden en bestrooi met de kaas.

tip

variatietipOok lekker om wat (grove) mosterd toe te voegen aan de saus.