bewaar
Preischotel met gehakt
Preischotel met gehakt
bewaar

Preischotel met gehakt

Is het een preischotel? Is het een gehaktschotel? Het is het beste van twee werelden!

20 min. bereiden
30 min. oventijd
222waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

2 el

traditionele olijfolie

300 g

rundergehakt

1 el

Italiaanse gehaktkruiden

400 g

gesneden prei

400 g

Italiaanse roerbakgroente champignons

390 g

Aardappel Anders bacon ui

100 g

geraspte belegen kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Is het een preischotel? Is het een gehaktschotel? Het is het beste van twee werelden!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook 6 min. in water met eventueel zout, giet af en laat iets afkoelen.

2

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt met de kruiden op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de prei en roerbakgroente toe en bak 3 min.

3

Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de helft van de Aardappel Anders, het gehaktmengsel en de rest van de Aardappel Anders erover. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

tip

variatietipLiever vegetarisch? Vervang het rundergehakt door 350 g vegetarisch fijngehakt. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.