Prei­scho­tel met ge­hakt

Is het een preischotel? Is het een gehaktschotel? Het is het beste van twee werelden!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 725 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(220) waardeer
hollands hoofdgerecht Is het een preischotel? Is het een gehaktschotel? Het is het beste van twee werelden! 4 personen
3 220

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook 6 min. in water met eventueel zout, giet af en laat iets afkoelen.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt met de kruiden op middelhoog vuur in 3 min. rul. Voeg de prei en roerbakgroente toe en bak 3 min.
  3. Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal. Verdeel achtereenvolgens de helft van de Aardappel Anders, het gehaktmengsel en de rest van de Aardappel Anders erover. Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Liever vegetarisch? Vervang het rundergehakt door 350 g vegetarisch fijngehakt. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 54 g
    waarvan suikers 12 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
januari 2020 , Receptkaart 2013 week 44

Preischotel met gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­scho­tel met ge­hakt

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Schil de aardappelen en snijd in plakjes van 1 cm. Kook 6 min. in water met eventueel zout, giet af en laat iets afkoelen.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 el Italiaanse gehaktkruiden

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak het gehakt met de kruiden op middelhoog vuur in 3 min. rul.

4
4
  • 400 g gesneden prei
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons

Voeg de prei en roerbakgroente toe en bak 3 min.

5
5

Verdeel de aardappelschijfjes over de bodem van de ovenschaal.

6
6
  • 390 g Aardappel Anders bacon ui

Verdeel achtereenvolgens de helft van de Aardappel Anders, het gehaktmengsel en de rest van de Aardappel Anders erover.

7
7
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bestrooi met de kaas en bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Liever vegetarisch? Vervang het rundergehakt door 350 g vegetarisch fijngehakt. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.