Ingrediënten
4 personen
4
bananen
1 el
gemalen kardemom
4 el
sinaasappelmarmelade
2
eiwitten
4 el
suiker
Dit heb je nodig
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Haal de schil van de bananen, halveer ze in de lengte en leg steeds twee helften met het snijvlak naar boven en de kromme kant naar elkaar in een ovenschaaltje. Strooi de kardemom erover en bestrijk de helften met marmelade. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg de suiker toe en klop het eiwit nog even door, tot het schuim mooi glanst. Schep telkens een kwart van het schuim tussen de banaanhelften. Schuif de ovenschaaltjes ca. 15 cm onder de hete grill en laat het eiwitschuim in 3-5 minuten goudbruin kleuren.
Banaan met eiwitschuim en marmelade

nagerecht
4 personen
185 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Haal de schil van de bananen, halveer ze in de lengte en leg steeds twee helften met het snijvlak naar boven en de kromme kant naar elkaar in een ovenschaaltje. Strooi de kardemom erover en bestrijk de helften met marmelade. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf. Voeg de suiker toe en klop het eiwit nog even door, tot het schuim mooi glanst. Schep telkens een kwart van het schuim tussen de banaanhelften. Schuif de ovenschaaltjes ca. 15 cm onder de hete grill en laat het eiwitschuim in 3-5 minuten goudbruin kleuren.
algemeen:Bestrooi de bananen in plaats van met kardemom met andere geurige specerijen, zoals kaneel of vijfkruidenpoeder.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)4 bananen
1 el gemalen kardemom
4 el sinaasappelmarmelade
2 eiwitten
4 el suiker
Dit heb je nodig
eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet