Pasta met kruidige courgette en cashewnoten
Vega pasta met noten: gewoon een keertje doen!
Ingrediënten
4 personen
400 g
schelpjespasta
1
rode ui
2
courgette
1 teen
knoflook
15 g
verse tijm
3 el
traditionele olijfolie
½
citroen
200 g
gezouten cashewnoten
Aan de slag
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes, de knoflook in plakjes en ris de takjes van de tijm. Verwarm de olie in een wok en fruit de ui op laag vuur glazig. Voeg de courgette en knoflook toe en roerbak ze op matig vuur in 5 minuten beetgaar.
Pers de citroen uit en vang het sap op. Meng de tijmblaadjes met het citroensap en voeg dit toe aan het ui-courgettemengsel. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep het courgettemengsel erdoor.
Rooster de cashewnoten in een hete, droge koekenpan al omscheppend tot ze knapperig en goudbruin zijn. Strooi de noten over de pasta.
Pasta met kruidige courgette en cashewnoten
Vega pasta met noten: gewoon een keertje doen!

hoofdgerecht
4 personen
790 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Snipper de ui, snijd de courgette in blokjes, de knoflook in plakjes en ris de takjes van de tijm. Verwarm de olie in een wok en fruit de ui op laag vuur glazig. Voeg de courgette en knoflook toe en roerbak ze op matig vuur in 5 minuten beetgaar.
Pers de citroen uit en vang het sap op. Meng de tijmblaadjes met het citroensap en voeg dit toe aan het ui-courgettemengsel. Breng het geheel op smaak met peper en eventueel zout. Giet de pasta af en schep het courgettemengsel erdoor.
Rooster de cashewnoten in een hete, droge koekenpan al omscheppend tot ze knapperig en goudbruin zijn. Strooi de noten over de pasta.
kookstaptip:Wilt u de saus nog meer smaak geven? Voeg dan extra knoflook en citroensap toe.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)400 g schelpjespasta
1 rode ui
2 courgette
1 teen knoflook
15 g verse tijm
3 el traditionele olijfolie
½ citroen
200 g gezouten cashewnoten