bewaar
Gevulde varkensschnitzels met spruitjes
Gevulde varkensschnitzels met spruitjes
bewaar

Gevulde varkensschnitzels met spruitjes

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

appel

2 schaaltjes

ongepaneerde varkensschnitzel

75 g

roomkaas

50 g

boter

2 zakken

geschoonde spruitjes

1 bak

verse aardappelpuree

1 zakje

rundvlees jus

Aan de slag

Appel schillen, klokhuis verwijderen en in lange reepjes snijden. Schnitzels uitspreiden en bestrooien met peper. Schnitzels besmeren met roomkaas en beleggen met helft van appelreepjes. Schnitzels oprollen en vastzetten met prikker. In koekenpan boter verhitten en schnitzelrolletjes rondom bruin bakken. Op laag vuur schnitzels in ca. 15 min. gaar laten worden, regelmatig keren. Spruitjes in water met zout in ca. 8 min. beetgaar koken. Aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing verwarmen. Schnitzels uit pan nemen en warmhouden. Aan bakvet rest van appel toevoegen en 1 min. meebakken. Zakje jus en 250 ml water toevoegen. Geheel goed losroeren en aan de kook brengen. Schnitzels serveren met jus, spruitjes en aardappelpuree.