bewaar
Auberginelasagne met notengehakt
Auberginelasagne met notengehakt
bewaar

Auberginelasagne met notengehakt

Bijzonder vegagerecht met laagjes van aubergine.

30 min. bereiden
15 min. oventijd
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

7 el

traditionele olijfolie

100 g

ongezouten gemengde noten

3 sneetjes

volkoren oud bruinbrood

2

sjalotten

1 tl

pikante paprikapoeder

250 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Bijzonder vegagerecht met laagjes van aubergine.

Aan de slag

1

(enkele uren tevoren): Snijd de aubergines in de lengte in 12 dunne plakken. Bestrijk deze met 1/4 olie. Rooster de aubergine in grillpan of droge koekenpan op hoog vuur 3-4 min bruin en gaar, keer halverwege. Maal de noten grof in de keukenmachine. Voeg het brood toe en verkruimel deze met de pulsknop 1 of 2 keer grof. Snipper de uit. Verhit in de koekenpan de olie en fruit hier 1-2 min. de sjalotjes in.

2

Schep het noten-broodmengsel en paprikapoeder erdoor, bak dit in 2-3 min. knapperig en bruin. Breng dit pittig op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi de aubergine met peper en eventueel zout en bestrijk 1/3 van de plakken royaal met crème fraîche. Vet de ovenschaaltjes in. Leg in elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche. Verdeel de helft van notenmengsel erover. Leg hierop weer een plek aubergine en besmeer deze met de rest van de crème fraîche. Schep de rest van het notenmengsel erop en dek dit af met de laatste plakken aubergine. Leg de plakjes tomaat er dakpansgewijs op. Maal de peper erboven en besprenkel met de rest van de olie.

3

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de auberginelasagne 10-15 min.