bewaar
Kipsaté met Javaanse pindasaus
Kipsaté met Javaanse pindasaus
bewaar

Kipsaté met Javaanse pindasaus

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaaltje

kipfilet

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 eetlepel

ketjap

1 zakje

satémarinademix

400 g

witte rijst

1 zakje

stoneleeks

1 zak

sperziebonen

1 kuipje

Javaanse pindasatésaus

Dit heb je nodig

  • 8 satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

Kipfilet in blokjes snijden. Olie, ketjap, 1 el water en marinademix mengen, kipblokjes erdoor scheppen en 15 min. marineren. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Stoneleeks schoonmaken en in 4 stukken snijden. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken. Kip en stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Saté in grillpan in 5 min. gaarbakken. Satésaus plus 300 ml water in pan zachtjes aan de kook brengen, regelmatig roeren. Saus 1 minuut zachtjes laten doorkoken. Saté serveren met rijst, boontjes en satésaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kipsaté met Javaanse pindasaus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig