bewaar
Kipsaté met Javaanse pindasaus
Kipsaté met Javaanse pindasaus
bewaar

Kipsaté met Javaanse pindasaus

30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaaltje

kipfilet

3 eetlepels

zonnebloemolie

1 eetlepel

ketjap

1 zakje

satémarinademix

400 g

witte rijst

1 zakje

stoneleeks

1 zak

sperziebonen

1 kuipje

Javaanse pindasatésaus

Dit heb je nodig

  • 8 satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

Kipfilet in blokjes snijden. Olie, ketjap, 1 el water en marinademix mengen, kipblokjes erdoor scheppen en 15 min. marineren. Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Stoneleeks schoonmaken en in 4 stukken snijden. Sperziebonen in 8 minuten beetgaar koken. Kip en stoneleeks aan satéstokjes rijgen. Saté in grillpan in 5 min. gaarbakken. Satésaus plus 300 ml water in pan zachtjes aan de kook brengen, regelmatig roeren. Saus 1 minuut zachtjes laten doorkoken. Saté serveren met rijst, boontjes en satésaus.