bewaar
Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote
Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote
bewaar

Varkenshaas met abrikozen-amandelcompote

40 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 envelopje

saffraan

50 g

boter

200 g

prei

200 g

basmatirijst

500 ml

vleesbouillon

100 g

gewelde abrikozen

1 zakje

garneeramandelen

1 cm

verse gemberwortel

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

300 g

varkenshaas

Dit heb je nodig

  • vijzel of keukenmachine

Aan de slag

Saffraan 5 min. weken in 2 el water. In pan 1 el boter verhitten. Prei hierin 5 min. bakken. Rijst, saffraan en bouillon erbij doen en aan de kook brengen. Rijst afgedekt in ca. 20 min. gaarkoken, laatste 5 min. zonder deksel, zodat rijst kan uitdampen. Intussen abrikozen op laag vuur in laagje water 5 min. koken en afgieten. In droge koekenpan amandelen goudgeel roosteren. Abrikozen in vijzel tot grove puree stampen en in kommetje scheppen. Amandelen in vijzel fijnstampen en aan abrikozen toevoegen. Gemberwortel boven abrikozen raspen. Door abrikozenmengsel 1 tl olie roeren en geheel met zout en peper op smaak brengen. Varkenshaas met zout en peper bestrooien. In pan rest van olie verhitten en vlees rondom goudbruin bakken. Rest van boter toevoegen en op middelhoog vuur vlees in 8-10 min. gaarbakken, af en toe keren. Vlees 1 min. laten rusten, daarna in plakken snijden. Rijst en plakken vlees over twee warme borden verdelen. Abrikozen-amandelcompote ernaast serveren.