bewaar
Knapperig bladerdeeg gevuld met gehakt
Knapperig bladerdeeg gevuld met gehakt
bewaar

Knapperig bladerdeeg gevuld met gehakt

Onder het knapperige dekseltje zit verrassend gekruid en fris gehakt. Perfect als lunchpakketje.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries bladerdeeg

1

ui

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

400 g

rundergehakt

1

citroen

8 g

verse tijm

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • bakplaat

Onder het knapperige dekseltje zit verrassend gekruid en fris gehakt. Perfect als lunchpakketje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

2

Bak de ui en de knoflook glazig, voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur rul. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Ris de blaadjes van de tijm. Schep de tijm en de citroen door het gehakt. Leg de bladerdeeg plakjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin.

3

Neem de bakplaat uit de oven. Snijd met een puntig mesje in het midden van het bladerdeeg een cirkel uit de bovenkant, zodat een bakje ontstaat. Schep het gehakt mengsel in de ontstane holte om de kussentjes te vullen. Klop het ei los en bestrijk de deegbakjes en de uitgesneden rondjes ermee. Schuif de bakplaat terug in de oven en bak nog ca. 5-10 min. tot het deeg goudbruin en krokant is.

tip

combinatietipLekker met tomaat en veldsla.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.