Knapperig bladerdeeg gevuld met gehakt
bewaar
bewaar

Knapperig bladerdeeg gevuld met gehakt

Onder het knapperige dekseltje zit verrassend gekruid en fris gehakt. Perfect als lunchpakketje.

30 min. bereiden
20 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Bak de ui en de knoflook glazig, voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur rul. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Ris de blaadjes van de tijm. Schep de tijm en de citroen door het gehakt. Leg de bladerdeeg plakjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin.

Neem de bakplaat uit de oven. Snijd met een puntig mesje in het midden van het bladerdeeg een cirkel uit de bovenkant, zodat een bakje ontstaat. Schep het gehakt mengsel in de ontstane holte om de kussentjes te vullen. Klop het ei los en bestrijk de deegbakjes en de uitgesneden rondjes ermee. Schuif de bakplaat terug in de oven en bak nog ca. 5-10 min. tot het deeg goudbruin en krokant is.

combinatietipLekker met tomaat en veldsla.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knapperig bladerdeeg gevuld met gehakt

Onder het knapperige dekseltje zit verrassend gekruid en fris gehakt. Perfect als lunchpakketje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig