bewaar
Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie
Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie
bewaar

Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie

40 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

kruimige aardappels

1 eetlepel

boter

1 schaaltje

kalkoenfiletreepjes

2 eetlepels

gedroogde salie

1 eetlepel

sherry

1 eetlepel

olijfolie

½

spitskool

1

zoetzure appel

Aan de slag

Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in bodempje water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en kalkoenreepjes 5 min. al omscheppend bakken. Salie kort met kalkoenreepjes meebakken. Sherry en 6 el water erdoor roeren. Vlees 10 sec. op hoog vuur laten koken. Vlees op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik warmhouden. Intussen in wok olie verhitten. Kool 1 min. op hoog vuur roerbakken. Appel nog 1 min. meebakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Kool met appel erdoor roeren. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen. Kalkoenreepjes met salie bij stamppot serveren.