bewaar
Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie
Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie
bewaar

Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie

40 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

2 personen

500 g

kruimige aardappels

1 eetlepel

boter

1 schaaltje

kalkoenfiletreepjes

2 eetlepels

gedroogde salie

1 eetlepel

sherry

1 eetlepel

olijfolie

½

spitskool

1

zoetzure appel

Aan de slag

Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in bodempje water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en kalkoenreepjes 5 min. al omscheppend bakken. Salie kort met kalkoenreepjes meebakken. Sherry en 6 el water erdoor roeren. Vlees 10 sec. op hoog vuur laten koken. Vlees op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik warmhouden. Intussen in wok olie verhitten. Kool 1 min. op hoog vuur roerbakken. Appel nog 1 min. meebakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Kool met appel erdoor roeren. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen. Kalkoenreepjes met salie bij stamppot serveren.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig