Spitskoolstamppot met kalkoenreepjes en salie

Advertentie
Ingrediënten
- 500 g kruimige aardappels
- 1 eetlepel boter
- 1 schaaltje kalkoenfiletreepjes (250 g)
- 2 eetlepels gedroogde salie
- 1 eetlepel sherry
- 1 eetlepel olijfolie
- ½ spitskool (in reepjes)
- 1 zoetzure appel ((bijv. Elstar), in blokjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in bodempje water met zout afgedekt in 20 min. gaarkoken. In koekenpan met antiaanbaklaag boter verhitten en kalkoenreepjes 5 min. al omscheppend bakken. Salie kort met kalkoenreepjes meebakken. Sherry en 6 el water erdoor roeren. Vlees 10 sec. op hoog vuur laten koken. Vlees op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik warmhouden. Intussen in wok olie verhitten. Kool 1 min. op hoog vuur roerbakken. Appel nog 1 min. meebakken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Kool met appel erdoor roeren. Stamppot op smaak brengen met zout en peper en over twee borden verdelen. Kalkoenreepjes met salie bij stamppot serveren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 40 g
- koolhydraten 55 g
- vet 19 g