bewaar
Pannenkoeken met walnotenijs
Pannenkoeken met walnotenijs
bewaar

Pannenkoeken met walnotenijs

25 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sinaasappels

poedersuiker

4 eetlepels

sinaasappellikeur

50 g

walnoten

4

kant-en-klare pannenkoeken

¾ liter

walnotenijs

Dit heb je nodig

  • ijsbolletjeslepel

Aan de slag

Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, uitlopende sap opvangen. In kom sap met 2 el poedersuiker en 2 el sinaasappellikeur door elkaar scheppen. Partjes sinaasappel en walnoten erdoor scheppen. In magnetron pannenkoeken verwarmen volgens aanwijzing op verpakking. Pannenkoeken op vier borden leggen en besprenkelen met rest van sinaasappellikeur. Dik bestrooien met poedersuiker. Met ijstang in midden van elke pannenkoek 3 bolletjes walnotenijs scheppen. Sinaasappelpartjes erover verdelen.

algemeenMiniflesjes likeur: Voor toetjes en taarten zijn vaak maar enkele eetlepels likeur nodig. Koop dan niet meteen een grote fles. Van veel likeuren zijn ook miniflesjes met een inhoud van ca. 50 ml te koop bij de slijter.