Pan­nen­koe­ken met wal­no­te­nijs

(16) waardeer
hollands nagerecht 4 personen
3 16

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsbolletjeslepel

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, uitlopende sap opvangen. In kom sap met 2 el poedersuiker en 2 el sinaasappellikeur door elkaar scheppen. Partjes sinaasappel en walnoten erdoor scheppen. In magnetron pannenkoeken verwarmen volgens aanwijzing op verpakking. Pannenkoeken op vier borden leggen en besprenkelen met rest van sinaasappellikeur. Dik bestrooien met poedersuiker. Met ijstang in midden van elke pannenkoek 3 bolletjes walnotenijs scheppen. Sinaasappelpartjes erover verdelen.

Tip:

Miniflesjes likeur: Voor toetjes en taarten zijn vaak maar enkele eetlepels likeur nodig. Koop dan niet meteen een grote fles. Van veel likeuren zijn ook miniflesjes met een inhoud van ca. 50 ml te koop bij de slijter.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.