bewaar
Grieks rundvlees uit de oven
Grieks rundvlees uit de oven
bewaar

Grieks rundvlees uit de oven

Grieks stoofgenot, geurig, kleurig en vol van smaak.

20 min. bereiden
2 uur oventijd
487waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

runderriblap

2 el

rodewijnazijn

3 el

traditionele olijfolie

1 el

gedroogde oregano

2 tl

chilipoeder

1 el

tomatenpuree

125 ml

rundvleesbouillon van tablet

4

tomaten

2

gele paprika's

200 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Grieks stoofgenot, geurig, kleurig en vol van smaak.

Aan de slag

1

Meng in de ovenschaal het vlees met de azijn, olie, oregano en chilipoeder. Laat smaken 15 min. intrekken. Schep de tomatenpuree, peper en zout door het vlees. Roer de bouillon erdoor. Schuif de ovenschaal met deksel erop in de koude oven. Schakel de oven in op 175 °C. Laat het vlees minstens 2 uur gaarstoven.

2

Snijd de tomaten in partjes en de paprika's in grove stukken. Schep het vlees af en toe om en meng na een uur de tomaten en parprika erdoor. Neem de schaal uit de oven en verkruimel de kaasblokjes erboven.

tip

combinatietipLekker met rijst en een ijsbergsalade met olijven.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.