bewaar
Mediterrane vissersstoofpot
Mediterrane vissersstoofpot
bewaar

Mediterrane vissersstoofpot

30 min. bereiden
88waarderingen

Ingrediënten

3 eetlepels

olijfolie

2 grote

uien

4 teentjes

knoflook

1 eetlepel

tomatenpuree

125 ml

visbouillon

½ zakje

verse peterselie

1 envelopje

saffraan

2

gedroogde chilipepertjes

2

laurierblaadjes

nootmuskaat

400 g

zeewolffilet

1 bakje

verse sardinefilets

Aan de slag

In braadpan olie verhitten en uiringen en knoflook 2-3 min. zachtjes bakken. Tomatenpuree erdoor roeren en 1 min. zachtjes meebakken. Bouillon, 2 el peterselie, saffraan, chilipepertjes en laurier toevoegen. Uimengsel op smaak brengen met mespunt nootmuskaat, zout en (grofgemalen) peper en op laag vuur nog 15 min. zachtjes stoven. Zeewolffilet in grove stukken snijden. Sardines droogdeppen en zeewolf met sardines tussen ui in stoofvocht leggen. Deksel op braadpan leggen en vis in 10 min. zachtjes gaarstoven. Rest van peterselie erover strooien. Lekker met pasta of brood en broccoli.