bewaar
Hartige taart met ui, bacon en Hüttenkäse
Hartige taart met ui, bacon en Hüttenkäse
bewaar

Hartige taart met ui, bacon en Hüttenkäse

35 min. bereiden
48waarderingen

Ingrediënten

5 eetlepels

olijfolie

3

uien

1 theelepel

gedroogde salie

6 plakjes

bladerdeeg

200 g

hüttenkäse

200 g

bacon

2 theelepels

rode-wijnazijn

3

tomaten

Dit heb je nodig

  • bakplaat

  • bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. In koekenpan 3 el olie verhitten. Uiringen (handvol bewaren) met salie en zout 10 min. fruiten. Van bladerdeeg rechthoekige taartbodem vormen door plakjes, 3 aan 3, overlappend op bakplaat te leggen. Naden aandrukken. Met vork gaatjes in bodem drukken. Achtereenvolgens ui, Hüttenkäse en bacon over taartbodem verdelen en taart met peper bestrooien. Taart in 20 min. goudbruin en krokant bakken. Intussen rest van olie met azijn en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen en met tomaat mengen. Taart in 4 stukken snijden en over vier borden verdelen. Tomatensalade ernaast serveren.

tip

algemeenprijs per persoon 1.70 (in oktober 2004)