bewaar
Geitenkaasbuideltjes
Geitenkaasbuideltjes
bewaar

Geitenkaasbuideltjes

25 min. bereiden
2 uur wachten
80waarderingen

Ingrediënten

10 porties

5 vellen

filobladerdeeg

1 eetlepel

olijfolie

150 g

zachte geitenkaas

2

zongedroogde tomaten

1 theelepel

gedroogde tijm

versgemalen zwarte peper

½ bekertje

zure room

1 eetlepel

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

Aan de slag

1

Filodeeg in plastic verpakking bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Holtes van muffinvorm invetten met olie. Geitenkaas boven kom verkruimelen en mengen met zongedroogde tomaten, 1/2 tl tijm en royaal peper. Filodeeg voorzichtig uitvouwen en halveren. Telkens deegvel in holte leggen, met rondom evenveel overhangend deeg. Wat geitenkaasmengsel erin scheppen en overhangend deeg samenpakken, dichtknijpen en voorzichtig slag draaien, zodat buideltje ontstaat. Muffinvorm in midden van oven schuiven en buideltjes in 10-12 min. goudbruin en knapperig bakken. Buideltjes iets laten afkoelen. Zure room mengen met honing en rest van tijm. Saus op smaak brengen met zout en peper. Geitenkaasbuideltjes warm serveren met honing-roomsaus.