
Ingrediënten
1
citroen
6 el
olijfolie
2 teentjes
knoflook
4 el
gedroogde oregano
2 el
kaneel
500 g
kipfilet
12
laurierblaadjes
Dit heb je nodig
12 barbecuespiesen
Aan de slag
Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. In schaal olie mengen met citroensap en -rasp, knoflook, oregano en kaneel. Kip in de lengte in dunne plakjes snijden. Kip bestrooien met peper en zout en in schaal door kruidenolie wentelen. Op koele plaats smaken minstens 30 min. laten intrekken.
Kip aan spiesen rijgen (marinade in kommetje bewaren); in midden van elke spies laurierblad steken. Spiesen op barbecue in 8-10 min. bruin en gaar roosteren. Spiesen regelmatig omkeren en tussentijds een keer met marinade bestrijken.
algemeenOok erg makkelijk om te marineren zijn kipfilethaasjes. Deze hoeven niet meer gesneden te worden; ze kunnen zo op de barbecue. Ze zijn na 12-15 minuten roosteren gaar.