bewaar
Gratin van aardappel en courgette
Gratin van aardappel en courgette
bewaar

Gratin van aardappel en courgette

Lekker met zongedroogde tomaatjes onder een knapperig kaaslaagje.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
140waarderingen

Ingrediënten

4 personen

90 g

zongedroogde tomaten in olie

600 g

courgette

2 el

traditionele olijfolie

700 g

aardappelschijfjes

200 ml

halfvolle melk

150 g

geraspte oude kaas

2 tenen

knoflook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Lekker met zongedroogde tomaatjes onder een knapperig kaaslaagje.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C. Laat de tomaten uitlekken en snijd in stukjes. Snijd de courgette in plakken.

2

Vet de ovenschaal in. Leg de aardappel- en courgetteplakken dakpansgewijs om en om in de ingevette schaal met stukjes tomaat ertussen.

3

Roer de melk en de kaas goed door elkaar. Pers de knoflook erboven uit. Breng pittig op smaak met peper. Schenk het mengsel over de aardappelen en courgette.

4

Laat de schaal in het midden van de oven in 40 min. gaar worden, dek af met folie. Verwijder na 15 min. de folie en laat de schotel licht gratineren.

Gratineren

Instructievideo - 00:39 min.