Gegrilde kipsandwich met avocado

lunch
4 personen
3
41
Advertentie
Ingrediënten
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 limoen (geperst)
- 1 schaaltje kipfilet (a la minute, ca. 250 g)
- 2 little gem (slakropjes)
- 1 rijpe avocado
- 12 sneetjes brood (mais- of Goois zonnepitbrood)
- 1 bakje verse pesto (korianderpesto, 100 g)
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- In diep bord olie, sambal en 1 el limoensap tot marinade roeren. Kipfilets door marinade wentelen en smaken minstens 5 min. laten intrekken. Slablaadjes van kropjes losmaken. Grillpan verhitten en kipfilets 2-3 min. per kant roosteren, tot kip mooi bruin en gaar is. Kip uit pan nemen, laten afkoelen en in repen snijden.
- Avocado schillen, pit verwijderen en avocado in plakken snijden. Besprenkelen met rest van limoensap. Sneetjes brood besmeren met korianderpesto. Helft van slablaadjes over 4 sneetjes verdelen. Plakjes avocado erop leggen. Hierop 4 sneetjes brood leggen en rest van slablaadjes en gegrilde kip erop leggen. Afdekken met laatste sneetjes brood, met pestokant naar beneden. Sandwiches iets aandrukken en diagonaal doorsnijden.
Tip:
Deze sandwich is nog sneller klaar met een bakje koelverse avocadodip en voorgemarineerde kipfilet(haasjes) of kipfilet à la minute. Kies bijvoorbeeld voor de pikante piri piri-marinade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 585 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 51 g
- vet 30 g