Met ricotta gevulde kiprolletjes met peterseliepuree

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- ½ zakje verse basilicum ((a 15 g), in reepjes)
- 125 g ricotta (kaas, bakje a 250 g)
- versgemalen zwarte peper
- 2 schaaltjes kipfilet (a la minute)
- 4 grote plakken rauwe ham (bijv. Coburger)
- 200 ml crème fraîche
- 2 eetlepels olijfolie
Keukenspullen
- cocktailprikkers
- keukenmachine
- aardappelstamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappels schillen, in stukjes snijden, wassen en in 15 min. gaarkoken. In kom peterselie met kokend water overgieten. Na 30 sec. peterselie met schuimspaan overdoen in schaal met water en ijsklontjes. Peterselie droogdeppen en fijnmalen in keukenmachine. Basilicumreepjes door ricotta mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Kip met ricottamengsel bestrijken en losjes oprollen. Rolletjes met ham omwikkelen en vastzetten met cocktailprikkers. Aardappels afgieten (wat kookvocht bewaren) en met stamper pureren. Peterselie, crème fraîche en indien nodig wat kookvocht erdoor roeren. Nog even doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper. In koekenpan olie verhitten en hierin rolletjes op matig vuur in minimaal 8 min. rondom bruin en gaar bakken. Puree en kiprolletjes over vier borden verdelen. Lekker met peultjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 620 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 53 g
- vet 29 g