Vispakketjes met venkel en tomatensaus
195 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 eetlepel
1 teentje
1 blik
2 eetlepels
½ eetlepel
1
2 stukken
Dit heb je nodig
stoompan
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2004 nr. 04 - Gezond in het voorjaar
In pan olie verhitten en knoflook 30 sec. zachtjes bakken. Tomatenblokjes toevoegen en 1 min. verwarmen. Azijn en honing toevoegen en saus 5 min. op matig vuur verwarmen. Op smaak brengen met tabasco en zout. Intussen venkel halveren en kern eruit snijden. Groen aparthouden. Venkel in zeer dunne repen snijden (of schaven). Venkel in midden van twee vellen bakpapier (ca. 40 x 50 cm) leggen. Vis erop leggen en met zout en peper bestrooien. Tomatensaus over vis scheppen. Pakketjes losjes rond vis dichtvouwen, zodat stoom goed kan circuleren. Pakketjes boven stoom in 12-15 min. gaarstomen. Pakketjes op bord leggen en aan tafel openen. Serveren met pasta.
- algemeenZeewolf is te vervangen door roodbaars- of kabeljauwfilet. De pakketjes kunnen ook in de oven worden bereid.
Vispakketjes met venkel en tomatensaus

hoofdgerecht
2 personen
195 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
In pan olie verhitten en knoflook 30 sec. zachtjes bakken. Tomatenblokjes toevoegen en 1 min. verwarmen. Azijn en honing toevoegen en saus 5 min. op matig vuur verwarmen. Op smaak brengen met tabasco en zout. Intussen venkel halveren en kern eruit snijden. Groen aparthouden. Venkel in zeer dunne repen snijden (of schaven). Venkel in midden van twee vellen bakpapier (ca. 40 x 50 cm) leggen. Vis erop leggen en met zout en peper bestrooien. Tomatensaus over vis scheppen. Pakketjes losjes rond vis dichtvouwen, zodat stoom goed kan circuleren. Pakketjes boven stoom in 12-15 min. gaarstomen. Pakketjes op bord leggen en aan tafel openen. Serveren met pasta.
algemeen:Zeewolf is te vervangen door roodbaars- of kabeljauwfilet. De pakketjes kunnen ook in de oven worden bereid.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 blik tomatenblokjes
2 eetlepels balsamicoazijn
½ eetlepel vloeibare honing
0 tabasco
1 venkel
2 stukken zeewolffilet
Dit heb je nodig
stoompan
bakpapier




