bewaar
Vispakketjes met venkel en tomatensaus
Vispakketjes met venkel en tomatensaus
bewaar

Vispakketjes met venkel en tomatensaus

30 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 eetlepel

olijfolie

1 teentje

knoflook

1 blik

tomatenblokjes

2 eetlepels

balsamicoazijn

½ eetlepel

vloeibare honing

tabasco

1

venkel

2 stukken

zeewolffilet

Dit heb je nodig

  • stoompan

  • bakpapier

Aan de slag

In pan olie verhitten en knoflook 30 sec. zachtjes bakken. Tomatenblokjes toevoegen en 1 min. verwarmen. Azijn en honing toevoegen en saus 5 min. op matig vuur verwarmen. Op smaak brengen met tabasco en zout. Intussen venkel halveren en kern eruit snijden. Groen aparthouden. Venkel in zeer dunne repen snijden (of schaven). Venkel in midden van twee vellen bakpapier (ca. 40 x 50 cm) leggen. Vis erop leggen en met zout en peper bestrooien. Tomatensaus over vis scheppen. Pakketjes losjes rond vis dichtvouwen, zodat stoom goed kan circuleren. Pakketjes boven stoom in 12-15 min. gaarstomen. Pakketjes op bord leggen en aan tafel openen. Serveren met pasta.

algemeenZeewolf is te vervangen door roodbaars- of kabeljauwfilet. De pakketjes kunnen ook in de oven worden bereid.