Zoet amandelbrood

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen
- 1 sinaasappel
- ½ pakje amandelspijs (a 300 g)
- 1 pak witbroodmix
- 2 zakjes garneeramandelen ((a 55 g), grofgehakt)
- 25 g boter
Keukenspullen
- broodbakmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Sinaasappel uitpersen. In maatbeker citroensap en sinaasappelsap aanvullen met water tot 300 ml. Citroenrasp erdoor roeren. In diep bord amandelspijs met vork heel fijn maken. Bakblik vullen met achtereenvolgens aangelengd sap, broodmix, amandelen, amandelspijs en boter. Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.
Tip:
Amandelbrood is heerlijk met lemoncurd gemengd met fijngehakte rozemarijn of citroenroomkaas. Meng hiervoor 100 gram verse roomkaas naturel met 1 eetlepel geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap en 1 zakje vanillesuiker.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 235 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 0 g