bewaar
Zoet amandelbrood
Zoet amandelbrood
bewaar

Zoet amandelbrood

10 min. bereiden
3 uur 30 min. wachten
6waarderingen

Ingrediënten

15 porties

1

citroen

1

sinaasappel

½ pakje

amandelspijs

1 pak

witbroodmix

2 zakjes

garneeramandelen

25 g

boter

Dit heb je nodig

  • broodbakmachine

Aan de slag

Citroen schoonboenen, schil fijnraspen en vrucht uitpersen. Sinaasappel uitpersen. In maatbeker citroensap en sinaasappelsap aanvullen met water tot 300 ml. Citroenrasp erdoor roeren. In diep bord amandelspijs met vork heel fijn maken. Bakblik vullen met achtereenvolgens aangelengd sap, broodmix, amandelen, amandelspijs en boter. Broodbakmachine inschakelen op programma voor zoet brood.

tip

algemeenAmandelbrood is heerlijk met lemoncurd gemengd met fijngehakte rozemarijn of citroenroomkaas. Meng hiervoor 100 gram verse roomkaas naturel met 1 eetlepel geraspte citroenschil, 1 eetlepel citroensap en 1 zakje vanillesuiker.