Scharrelkip met bospaddenstoelen, noten en mieriksworteljus
bewaar
bewaar

Scharrelkip met bospaddenstoelen, noten en mieriksworteljus

1 uur 45 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Maal in een keukenmachine de walnoten fijn. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd klein. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Snipper de sjalot en knoflook. Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui en knoflook 1 min. op laag vuur. Voeg de paddenstoelen toe, bak op hoog vuur al omscheppend tot het vocht is verdampt. Schep de fijngehakte kruiden erdoor, breng op smaak met peper en zout.

Maak het vel voorzichtijg los van het vlees van de kip rond de borst en poten, door vingers steeds iets verder ertussen te duwen. Verdeel het paddenstoelenmengsel gelijkmatig over de kip tussen het vel en vlees. Steek het vel bij de buikholte vast met cocktailprikkers.

Leg de kip met borst naar boven in de braadslede of steek aan braadspit. Schenk een beetje water in de braadslede of schuif onder de kip aan spit een lekbak met beetje water. Braad de kip in ca. 1 uur gaar in de oven. Keer de kip af en toe en bedruip met braadvet.

Schil de bospeentje met een dunschiller en snijd in lange reepjes. Smelt boter in de pan en fruit de rest van de knoflook 1 min. zachtjes. Schep de sjalotten (gepeld), peultjes en sperziebonen erdoor en smoor zachtjes gaar in 15-20 min. Breng op smaak met peper en zout.

Kook voor de jus de fond in, in een wijde pan, tot nog 1/3 over is. Neem de pan van het vuur en klop met een garde vlokjes boter erdoor, zodat een lichtgebonden jus ontstaat. Roer de mierikswortel erdoor en breng op smaak met peper en zout. Halveer de kip overlangs aan tafel met een groot scherp mes. Snijd de poten eraf. Serveer met groenten en jus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Scharrelkip met bospaddenstoelen, noten en mieriksworteljus

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig