Hutspot met een twist

495 kcal

35 min. bereiden

3.5/5

(108)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 iets kruimige aardappel

    iets kruimige aardappel

  • 500 gram winterpeen

    winterpeen

  • 300 gram prei

    prei

  • 1 groentebouillonblokje

    groentebouillonblokje

  • 2 eetlepel grove mosterd

    grove mosterd

  • 4 schijfje geitenkaas naturel

    geitenkaas naturel

  • 4 plakken coburgerham

    coburgerham

Dit heb je nodig

  • pureestamper


2004 nr. 01 - Heerlijk Hollands

Aan de slag

  1. Schil en snijd de aardappel in gelijke stukken. Maak de winterpeen schoon en snijd in stukken van ca. 2 cm. Snijd de prei in ringen van 1 cm dik, spoel schoon en laat uitlekken in een vergiet.

  2. Breng een pan ruim water aan de kook, verkruimel het bouillonblokje erover en kook de aardappelen, peen en prei in 20 min. gaar. Giet de aardappelen en groenten af, maar vang 100 ml (per 4 personen) kookvocht op. Pureer met de pureestamper tot een gladde stamppot. Voeg eventueel kookvocht toe voor een smeuïge stamppot. Breng op smaak met de mosterd, peper en eventueel zout.

  3. Wikkel ondertussen de schijfjes geitenkaas in een plakje ham. Verwarm een pan zonder olie of boter en bak de geitenkaas 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

  4. Verdeel de puree over 4 borden en verdeel de geitenkaas erover.

  • algemeenprijs per persoon 2.40 (in januari 2004)

Wat vond je van dit recept?

Hutspot met een twist

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig