bewaar
Bietjesrösti met appel en speklapjes
Bietjesrösti met appel en speklapjes
bewaar

Bietjesrösti met appel en speklapjes

30 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 eetlepels

boter

1 zak

rösti

8

speklapjes

4

appels

1 bak

geraspte bietjes

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • appelboor

Aan de slag

In koekenpan ui in 1 el boter fruiten. Rösti toevoegen en in 15 min. goudbruin bakken, regelmatig omscheppen. Speklapjes inwrijven met zout en peper. In andere koekenpan 1 el boter verhitten en speklapjes in 5 min. per kant bruin en krokant bakken. Vlees uit pan nemen en op bord onder aluminiumfolie warmhouden. Intussen appels schillen, met appelboor klokhuis verwijderen en van appels elk 4 dikke, gelijkvormige plakken snijden. Appelplakken in achtergebleven spekvet aan beide kanten in 2-3 min. bruinbakken. Bietjes door rösti mengen en nog enkele minuten meebakken. Rösti pittig op smaak brengen met zout en peper. Speklapjes op appelplakken op bord leggen, bietjesrösti ernaast scheppen.