Warme appel met gembervla

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g kristalsuiker
- 4 bolletjes stemgember op siroop (pot a 450 g)
- 3 goudreinetten
- 150 ml vanillevla
- kaneelpoeder
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In pannetje 400 ml water en suiker verwarmen. Helft van gemberbolletjes fijnsnipperen, samen met 2 eetlepels gembersiroop (uit pot) aan suikerwater toevoegen en tegen de kook aanhouden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en elke appel in 8 partjes snijden. Appelpartjes in gemberwater leggen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen. Rest van gemberbolletjes in heel dunne plakjes snijden. In steelpannetje vla en 2 eetlepels gembersiroop ca. 1 minuut verwarmen. Appelpartjes in stervorm op vier bordjes leggen (gemberwater wordt niet meer gebruikt). Gembervla erover schenken en garneren met gemberplakjes. Licht bestrooien met kaneel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 150 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 34 g
- vet 1 g