bewaar
Warme appel met gembervla
Warme appel met gembervla
bewaar

Warme appel met gembervla

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

kristalsuiker

4 bolletjes

stemgember op siroop

3

goudreinetten

150 ml

vanillevla

kaneelpoeder

Aan de slag

In pannetje 400 ml water en suiker verwarmen. Helft van gemberbolletjes fijnsnipperen, samen met 2 eetlepels gembersiroop (uit pot) aan suikerwater toevoegen en tegen de kook aanhouden. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en elke appel in 8 partjes snijden. Appelpartjes in gemberwater leggen en ca. 5 minuten tegen de kook aan verwarmen. Rest van gemberbolletjes in heel dunne plakjes snijden. In steelpannetje vla en 2 eetlepels gembersiroop ca. 1 minuut verwarmen. Appelpartjes in stervorm op vier bordjes leggen (gemberwater wordt niet meer gebruikt). Gembervla erover schenken en garneren met gemberplakjes. Licht bestrooien met kaneel.