Zandkoekjes

Zandkoekjes zijn altijd-goed-koekjes. Om te maken, te eten of uit te delen. En: zelf bakken is selfcare. Met dit basisrecept kan het niet fout gaan.

105 kcal

15 min. bereiden, 17 min. oventijd, 1 uur wachten

4.1/5

(17)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • rond uitsteekvormpje (Ø ca. 5 cm)

  • bakpapier


2003 nr. 12 - Snelle surprises

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Meng het citroenrasp met de boter, suiker en het zout in een kom.

  2. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Voeg de eidooier toe en roer door. Voeg de bloem toe en kneed tot een deegbal. Verpak in vershoudfolie en laat 45 min. rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Kneed het deeg kort door en rol op uit op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller tot een lap van 5 mm dik. Steek er met het uitsteekvormpje koekjes uit en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het resterende deeg. Bak de koekjes in 13-17 min. lichtbruin en gaar.

  4. Laat de koekjes op het bakpapier 15 min. afkoelen op het aanrecht.

  • bewaartipIn een afgesloten bak blijven de koekjes drie dagen goed. Het deeg kun je, verpakt in vershoudfolie, 1 maand in de vriezer bewaren.
  • variatietipRoer 100 g poedersuiker en 1½ water of citroensap door elkaar om glazuur te maken. Versier daarmee de koekjes. Je kunt natuurlijk ook allerlei verschillende vormpjes gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Zandkoekjes

Zandkoekjes zijn altijd-goed-koekjes. Om te maken, te eten of uit te delen. En: zelf bakken is selfcare. Met dit basisrecept kan het niet fout gaan.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig