bewaar
Kruidenpannacotta met rivierkreeftjes
Kruidenpannacotta met rivierkreeftjes
bewaar

Kruidenpannacotta met rivierkreeftjes

30 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
22waarderingen

Ingrediënten

3 blaadjes

witte gelatine

400 ml

slagroom

1 theelepel

gedroogde dragon

50 g

geraspte belegen kaas

2 eetlepels

verse bieslook

½ zakje

verse basilicum

1 bakje

rivierkreeftjes

1 eetlepel

citroensap

1 eetlepel

walnootolie

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • 4 soufflévormpjes (inhoud 150 ml) ingevet

Aan de slag

1

Gelatine 5 min. weken in koud water. In pan helft van slagroom met dragon aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme room oplossen. Mengsel 20-25 min. laten afkoelen tot het lobbig wordt. In kom rest van slagroom stijfkloppen. Kruiden door lobbig roommengsel roeren en vervolgens stijfgeslagen room luchtig erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Roommassa in ingevette vormpjes scheppen en met plasticfolie afgedekt in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven.

2

In kom rivierkreeftjes mengen met citroensap en walnootolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Onderkant van de vormpjes een voor een in heet water dompelen, bord erop leggen en samen keren. Pannacotta voorzichtig op bord laten glijden. Rivierkreeftjes erover verdelen. Lekker met geroosterd witbrood.