bewaar
Pizza calzone met tonijn
Pizza calzone met tonijn
bewaar

Pizza calzone met tonijn

25 min. bereiden
25 min. wachten
30waarderingen

Ingrediënten

1 pak

mix voor pizzabodem

4 eetlepels

olijfolie

3

bosuitjes

2 blikjes

tonijnstukjes in olijfolie

12

groene olijven zonder pit

1 blik

tomatenblokjes

1 zak

gemengde sla

6 eetlepels

knoflookdressing

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. Mix voor pizzadeeg mengen met 250 ml water, 2 eetlepels olijfolie en mespunt zout tot soepel deeg ontstaat. Deeg in 4 stukken verdelen. Elk stuk uitrollen tot ronde lap van ca. 20 cm. Bosui in ringetjes snijden. Tonijn laten uitlekken. In kom tonijn, olijven, bosui, en tomaten mengen. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Mengsel op helft van elke deeglap scheppen. Andere helft van deeglap over vulling heen leggen en aan randen goed dichtdrukken. Pizza's aan bovenkant bestrijken met rest van olie. Calzones in midden van oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin bakken. Sla mengen met dressing. Apart bij pizza's serveren.