bewaar
Rijstkroketjes
Rijstkroketjes
bewaar

Rijstkroketjes

55 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

12 personen

1 kleine

ui

75 g

boter of margarine

250 g

risottorijst

1 dl

witte wijn

1 envelopje

saffraandraadjes

1

vleesbouillontablet

50 g

Parmezaanse kaas

zout

2

eieren (M)

100 g

paneermeel

frituurvet

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

1

Ui pellen en fijn snipperen. In pan 3 el boter verhitten. Ui 1 minuut fruiten, risottorijst toevoegen en in 3 minuten al omscheppend glanzend bakken. Wijn en saffraan toevoegen. Vocht laten verdampen, vervolgens beetje bij beetje 6 1/2 dl water toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen en rijst onafgedekt ca. 15 minuten koken tot vocht is opgenomen. Kaas, zout naar smaak en rest van boter erdoor spatelen en laten afkoelen.

2

In diep bord eieren loskloppen. In ander diep bord paneermeel doen. Rijst in 12 porties verdelen en tot kroketjes vormen. Rijst achtereenvolgens door losgeklopt ei en paneermeel halen. Kroketjes nogmaals door ei en paneermeel halen. Frituurvet verhitten en kroketten in ca. 5 minuten goudbruin bakken. Direct serveren.