Rijstkroketjes

190 kcal

(Voedingswaarden)

55 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Ui pellen en fijn snipperen. In pan 3 el boter verhitten. Ui 1 minuut fruiten, risottorijst toevoegen en in 3 minuten al omscheppend glanzend bakken. Wijn en saffraan toevoegen. Vocht laten verdampen, vervolgens beetje bij beetje 6 1/2 dl water toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen en rijst onafgedekt ca. 15 minuten koken tot vocht is opgenomen. Kaas, zout naar smaak en rest van boter erdoor spatelen en laten afkoelen.

  2. In diep bord eieren loskloppen. In ander diep bord paneermeel doen. Rijst in 12 porties verdelen en tot kroketjes vormen. Rijst achtereenvolgens door losgeklopt ei en paneermeel halen. Kroketjes nogmaals door ei en paneermeel halen. Frituurvet verhitten en kroketten in ca. 5 minuten goudbruin bakken. Direct serveren.

Rijstkroketjes

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

logo

Dit heb je nodig

Actie uitvoeren

Laat je mening horen!

Ik heb al een AH profiel