
Ingrediënten
2
aubergines
3 eetlepels
zout
6 eetlepels
olijfolie
1 teen
knoflook
8 blaadjes
verse salie
4 takjes
majoraan
4 takjes
peterselie
2 eetlepels
rode-wijnazijn
versgemalen peper
Dit heb je nodig
keukenpapier
Aan de slag
Aubergines schoonmaken, wassen en in plakken snijden. Plakken omscheppen met zout. Plakken aubergine naast elkaar leggen tussen twee lagen keukenpapier en grote snijplank erop leggen. 1 uur laten staan.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Plakken aubergine afspoelen en goed droogdeppen met keukenpapier. Aan beide kanten bestrijken met 2 eetlepels olie. 4 minuten roosteren tot plakken zacht en lichtbruin zijn. Halverwege keren. Knoflook pellen en boven rest van olie uitpersen. Salie, majoraan en peterselie boven olie fijn knippen. Azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Dressing over aubergines gieten en minstens 1 uur laten intrekken. Af en toe omscheppen. Lekker bij vlees, kip, vis of kaas.