bewaar
Gestoofde peren met slavinken
Gestoofde peren met slavinken
bewaar

Gestoofde peren met slavinken

2 uur bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

stoofpeertjes

2 el

citroensap

3

uien

2 el

ongezouten roomboter

4

slavinken

2

gedroogde laurierblaadjes

2 el

De Zeeuwse Boerin keukenstroop

4 takjes

verse peterselie

Aan de slag

1

Schil de peren en besprenkel met 1/4 van het citroensap. Snijd de uien in vieren. Verhit de boter in een braadpan. Bak de slavinken met de ui in ca. 5 min. iets bruin. Leg de peren erbij en voeg zoveel kokend water toe dat de peren bijna onderstaan. Voeg de laurierblaadjes, stroop en de rest van het citroensap toe. Laat afgedekt in ca. 1 1/2 uur gaar koken.

2

Schep de peren, slavinken en ui met een schuimspaan uit de pan op een schaal. Houd warm onder een deksel (of aluminiumfolie). Laat het kookvocht op hoog vuur in ca. 5 min. iets inkoken en breng op smaak met peper en eventueel zout. Knip de peterselie boven de peren in stukjes. Serveer met wat stoofvocht en gekookte aardappelen.