bewaar
Churros (gefrituurde deegstengels)
Churros (gefrituurde deegstengels)
bewaar

Churros (gefrituurde deegstengels)

50 min. bereiden
315waarderingen

Ingrediënten

15 porties

4

middelgrote eieren

150 g

tarwebloem

150 ml

kraanwater

5 el

traditionele olijfolie

1 stukje

citroenschil

2 el

kristalsuiker

1 mespunt

zout

2 liter

frituurolie

2 el

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • spuitzak met kartelmondje

Aan de slag

1

Klop in een kom de eieren los. Zeef boven een andere kom de bloem. Breng in een pan het water met de olie, citroenschil, suiker en zout aan de kook. Verwijder de citroenschil. Zet het vuur laag, voeg de bloem in één keer aan het water in pan toe. Roer het geheel krachtig met een houten lepel 1-2 min. door tot er een deegbal ontstaat. Neem de pan van het vuur en roer de losgeklopte eieren er beetje bij beetje krachtig door tot er een gelijkmatig en glanzend deeg ontstaat.

2

Verhit de frituurolie tot ca. 185 ºC. Schep het deeg in een spuitzak. Spuit in gedeelten slierten van ca. 10 cm in de olie en frituur ca. 4 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi flink met poedersuiker.

combinatietipServeer de Churros met dikke chocolademelk. Spaanse chocolademelk: breek 200 g pure chocolade in stukjes. Los 4 tl maïzena op in een klein beetje melk. Verwarm in een pan de chocolade met 1 l volle melk en de maïzena-oplossing. Voeg 3 el suiker toe en blijf voortdurend roeren tot de chocolade is gesmolten. Haal de pan van het vuur zodra de chocolademelk kookt. Dien de chocolademelk op in mokken en doop de churros erin.

Churros maken

Instructievideo - 01:46 min.