bewaar
Knoflooksoep met ei
Knoflooksoep met ei
bewaar

Knoflooksoep met ei

40 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 teentjes

knoflook

4 sneetjes

wit boeren (tijger)brood

4 eetlepels

olijfolie

1 theelepel

paprikapoeder

2

kippenbouillontabletten

zout en peper

4

eieren (M)

Dit heb je nodig

  • ovenvaste soepkommen, inhoud ca. 3 dl

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Knoflook pellen en snipperen. Korsten van brood verwijderen en brood in dobbelsteentjes snijden. In pan olie verhitten en knoflook en brood rondom goudbruin bakken. Paprikapoeder toevoegen en goed door knoflook-broodmengsel mengen. 1 liter water en bouillontabletten toevoegen, het geheel aan de kook brengen en bouillontabletten oplossen. Vuur lager draaien en soep ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Hete soep over kommen verdelen. Boven elke kom voorzichtig ei breken. Soepkommen ca. 5 minuten in hete oven zetten tot ei gaar is.