Kip met sinaasappel en munt

Advertentie
Ingrediënten
- 2 handsinaasappels
- 2 takjes munt
- 4 (scharrel)kipfilets (a ca. 120 g)
- zout en peper
- 60 g koude boter of margarine
- 1 dl sherry (medium)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en in plakjes snijden. Munt grof knippen. Kipfilets bestrooien met zout en peper. In ruime braadpan 30 g boter verhitten en kipfilets op hoog vuur in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Sinaasappels en sherry toevoegen en op laag vuur 10 à 12 minuten tegen de kook aanhouden en kip laten garen. Kip uit pan nemen en op vier borden leggen. Rest van koude boter in blokjes snijden en door saus kloppen. Saus over kip scheppen en bestrooien met munt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 310 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 7 g
- vet 20 g