bewaar
Polenta met gorgonzola
Polenta met gorgonzola
bewaar

Polenta met gorgonzola

1 uur 40 min. bereiden
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

polenta (maïsgries)

40 g

roomboter

1 theelepel

zout

125 g

gorgonzola

10 blaadjes

verse basilicum

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

  • aluminiumfolie

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Ovenschaal invetten met 1 eetlepel boter. In pan polenta, 3/4 liter koud water en zout door elkaar roeren. Al roerend met vork langzaam aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken; blijven roeren. Polentamengsel in ovenschaal overdoen en afdekken met aluminiumfolie. Polenta in midden van oven in 1 à 1 1/2 uur gaar bakken tot alle vocht verdampt is. Gorgonzola in kleine stukjes snijden. Basilicum in stukjes scheuren. Uit oven gorgonzola en rest van boter door polenta roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erover strooien.