bewaar
Gevulde koolrolletjes met pittige mihoen
Gevulde koolrolletjes met pittige mihoen
bewaar

Gevulde koolrolletjes met pittige mihoen

20 min. bereiden
20 min. wachten
90waarderingen

Ingrediënten

2

Chinese kolen

250 g

mihoen

2 teentjes

knoflook

500 g

half-om-halfgehakt

1 blikje

tomatenpuree

2 eetlepels

sambal

25 g

boter

zout en peper

1 zakje

verse koriander

boter om in te vetten

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Buitenste bladeren van kool verwijderen, 16-20 mooie bladeren loshalen. In grote pan water aan de kook brengen. Koolbladeren 2-3 minuten koken tot ze zacht zijn. In vergiet laten uitlekken. Mihoen volgens gebruiksaanwijzing laten wellen in kokend water. Oven voorverwarmen op 180 °C. Ovenschaal invetten met boter. Knoflook pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Op hoog vuur gehakt in ca. 5 minuten rul bakken. Vuur laag draaien, knoflook, tomatenpuree en sambal door gehakt roeren en nog ca. 2 minuten meebakken. Gehakt op smaak brengen met zout en peper. Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijnsnijden en door gehakt scheppen. Koolbladeren droogdeppen. Mihoen en gehaktmengsel over kool verdelen, bladeren strak oprollen. Koolrolletjes met naad aan onderkant in ovenschaal leggen. Koolrolletjes in midden van oven ca. 20 minuten bakken. Serveren met kroepoek.