Gemarineerde witlof met zalmcrème

bijgerecht
8 personen
3
20
Advertentie
Ingrediënten
- 2 maal 2 struikjes witlof
- 3 sjalotjes
- 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g)
- 2 limoenen
- 1 dl olijfolie
- 2 maal 100 g gerookte zalmfilet
- 6 gedroogde tomaatjes (potje)
- 125 g verse roomkaas met kruiden
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen. Sjalotjes pellen en snipperen. Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken. Limoenen halveren. 1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen. In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren. Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren. Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden. In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde crème pureren. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
- Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes. Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden. Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken. Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 285 kcal
- eiwit 110 g
- koolhydraten 15 g
- vet 21 g