bewaar
Gemarineerde witlof met zalmcrème
Gemarineerde witlof met zalmcrème
bewaar

Gemarineerde witlof met zalmcrème

25 min. bereiden
1 uur wachten
20waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2 maal 2 struikjes

witlof

3

sjalotjes

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

2

limoenen

1 dl

olijfolie

2 maal 100 g

gerookte zalmfilet

6

gedroogde tomaatjes

125 g

verse roomkaas met kruiden

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Van elk struikje witlof 8 mooie blaadjes loshalen. Sjalotjes pellen en snipperen. Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijn hakken. Limoenen halveren. 1 limoenhelft apart houden, rest uitpersen. In schaal sjalotjes, kruiden, olie en 3 eetlepels limoensap door elkaar roeren. Witlof erdoor scheppen en minstens 1 uur in koelkast laten marineren. Zalmfilet en 4 tomaten in stukken snijden. In keukenmachine zalmfilet, tomaatstukken, roomkaas en 1 eetlepel limoensap tot gladde crème pureren. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes. Rest van tomaten in flinterdunne reepjes snijden. Witlofblaadjes uit marinade nemen en op platte serveerschaal rangschikken. Zalmcrème in witlofblaadjes scheppen en garneren met limoenpartjes en tomaatreepjes.