Paratha-taartje met halloumi van Veggilaine

Veggilaine does it again! Lagen zachte spinazie, gekruide halloumi en ui tussen krokante roti paratha. Lekker met een eitje, geroosterd sesamzaad en uienchutney on top. Een topper van een voorgerecht.

510 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 20 min. oventijd

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de grillkaas in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de grillkaas 6 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en hou apart.

  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit de ui 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg in delen toe en roer 3-5 min. tot geslonken. Zet het vuur laag, voeg de dille en grillkaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bevroren paratha’s. Laat iets zachter worden. Leg op elke halve paratha 1 el van het spinaziemengsel, vouw dicht en druk de randen aan met een vork. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Klop het ei los en bestrijk de taartjes er rondom mee. Bestrooi met het sesamzaad en bak ca. 20 min. in de oven. Serveer met de yoghurt en uienchutney.

  • combinatietipLekker met verse groene kruiden zoals dille.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Paratha-taartje met halloumi van Veggilaine

Veggilaine does it again! Lagen zachte spinazie, gekruide halloumi en ui tussen krokante roti paratha. Lekker met een eitje, geroosterd sesamzaad en uienchutney on top. Een topper van een voorgerecht.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig