Snijd de grillkaas in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de grillkaas 6 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en hou apart.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit de ui 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg in delen toe en roer 3-5 min. tot geslonken. Zet het vuur laag, voeg de dille en grillkaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bevroren paratha’s. Laat iets zachter worden. Leg op elke halve paratha 1 el van het spinaziemengsel, vouw dicht en druk de randen aan met een vork. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk de taartjes er rondom mee. Bestrooi met het sesamzaad en bak ca. 20 min. in de oven. Serveer met de yoghurt en uienchutney.
Paratha-taartje met halloumi van Veggilaine
Veggilaine does it again! Lagen zachte spinazie, gekruide halloumi en ui tussen krokante roti paratha. Lekker met een eitje, geroosterd sesamzaad en uienchutney on top. Een topper van een voorgerecht.
- combinatietipLekker met verse groene kruiden zoals dille.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Paratha-taartje met halloumi van Veggilaine
Veggilaine does it again! Lagen zachte spinazie, gekruide halloumi en ui tussen krokante roti paratha. Lekker met een eitje, geroosterd sesamzaad en uienchutney on top. Een topper van een voorgerecht.

voorgerecht
5 personen
510 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Snijd de grillkaas in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de grillkaas 6 min. op middelhoog vuur. Schep uit de pan en hou apart.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Fruit de ui 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Snijd ondertussen de spinazie grof, voeg in delen toe en roer 3-5 min. tot geslonken. Zet het vuur laag, voeg de dille en grillkaas toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de bevroren paratha’s. Laat iets zachter worden. Leg op elke halve paratha 1 el van het spinaziemengsel, vouw dicht en druk de randen aan met een vork. Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Klop het ei los en bestrijk de taartjes er rondom mee. Bestrooi met het sesamzaad en bak ca. 20 min. in de oven. Serveer met de yoghurt en uienchutney.
combinatietip:Lekker met verse groene kruiden zoals dille.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 5 personen)
225 g grillkaas
2 el milde olijfolie
1 middelgrote ui
1 teen knoflook
200 g verse spinazie
1 el gedroogde dille
5 diepvries roti paratha's plain
1 middelgroot scharrelei
1 el geroosterd zwart sesamzaad
200 g yoghurt Griekse stijl 10%
100 g uienchutney
Dit heb je nodig
bakpapier