Orzosalade met kip
Deze frisse orzosalade met kip, snijbonen, spinazie en verse kruiden staat in 30 min. op tafel!
725 kcal
30 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
5 eetlepel extra vierge olijfolie
extra vierge olijfolie
365 gram kipdijfilet
kipdijfilet
400 gram verse snijbonen
verse snijbonen
300 gram orzo pasta
orzo pasta
100 gram Parmigiano Reggiano
Parmigiano Reggiano
1 biologische citroen
biologische citroen
15 gram verse munt
verse munt
15 gram verse dille
verse dille
3 eetlepel mosterd
mosterd
200 gram radijsjes
radijsjes
100 gram babyspinazie
babyspinazie
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verhit een koekenpan met ⅕ van de olie op middelhoog vuur en bak de kip in 12 min. gaar. Keer halverwege en haal uit de pan.
Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd in schuine stukken van 1 cm. Voeg toe aan de pan en bak op hoog vuur 8 min. Schep uit de pan.
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Rasp de kaas fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met ⅔ van de dille fijn. Meng de mosterd, ¾ van de kaas, fijngesneden dille en munt. Voeg de rest van de olijfolie, 1 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de radijs in dunne halve plakjes en de spinazie fijn. Meng de orzo met de dressing, snijbonen, radijs en spinazie.
Snijd de rest van de dille en munt grof en de kip in repen. Verdeel de orzosalade over een schaal en leg de kip erop. Bestrooi met de grofgesneden kruiden en de rest van kaas.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Orzosalade met kip
Deze frisse orzosalade met kip, snijbonen, spinazie en verse kruiden staat in 30 min. op tafel!

hoofdgerecht
4 personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan met ⅕ van de olie op middelhoog vuur en bak de kip in 12 min. gaar. Keer halverwege en haal uit de pan.
Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd in schuine stukken van 1 cm. Voeg toe aan de pan en bak op hoog vuur 8 min. Schep uit de pan.
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.
Rasp de kaas fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met ⅔ van de dille fijn. Meng de mosterd, ¾ van de kaas, fijngesneden dille en munt. Voeg de rest van de olijfolie, 1 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de radijs in dunne halve plakjes en de spinazie fijn. Meng de orzo met de dressing, snijbonen, radijs en spinazie.
Snijd de rest van de dille en munt grof en de kip in repen. Verdeel de orzosalade over een schaal en leg de kip erop. Bestrooi met de grofgesneden kruiden en de rest van kaas.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
5 el extra vierge olijfolie
365 g kipdijfilet
400 g verse snijbonen
300 g orzo pasta
100 g Parmigiano Reggiano
1 biologische citroen
15 g verse munt
15 g verse dille
3 el mosterd
200 g radijsjes
100 g babyspinazie




