Orzosalade met kip

Deze frisse orzosalade met kip, snijbonen, spinazie en verse kruiden staat in 30 min. op tafel!

725 kcal

30 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 5 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 365 gram kipdijfilet

    kipdijfilet

  • 400 gram verse snijbonen

    verse snijbonen

  • 300 gram orzo pasta

    orzo pasta

  • 100 gram Parmigiano Reggiano

    Parmigiano Reggiano

  • 1 biologische citroen

    biologische citroen

  • 15 gram verse munt

    verse munt

  • 15 gram verse dille

    verse dille

  • 3 eetlepel mosterd

    mosterd

  • 200 gram radijsjes

    radijsjes

  • 100 gram babyspinazie

    babyspinazie

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Verhit een koekenpan met ⅕ van de olie op middelhoog vuur en bak de kip in 12 min. gaar. Keer halverwege en haal uit de pan.

  2. Maak ondertussen de snijbonen schoon en snijd in schuine stukken van 1 cm. Voeg toe aan de pan en bak op hoog vuur 8 min. Schep uit de pan.

  3. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken.

  4. Rasp de kaas fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd samen met ⅔ van de dille fijn. Meng de mosterd, ¾ van de kaas, fijngesneden dille en munt. Voeg de rest van de olijfolie, 1 tl citroenrasp en 2 el -sap (per 4 personen) toe en meng tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Snijd de radijs in dunne halve plakjes en de spinazie fijn. Meng de orzo met de dressing, snijbonen, radijs en spinazie.

  6. Snijd de rest van de dille en munt grof en de kip in repen. Verdeel de orzosalade over een schaal en leg de kip erop. Bestrooi met de grofgesneden kruiden en de rest van kaas.

Wat vond je van dit recept?

Orzosalade met kip

Deze frisse orzosalade met kip, snijbonen, spinazie en verse kruiden staat in 30 min. op tafel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig