Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de ciabatta in flinterdunne schuine plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de helft van de milde olie en rooster ca. 10 min. krokant.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en spoel onder koud stromend water. Maak de sperziebonen schoon en kook in 7 min. beetgaar en spoel onder koud stromend water.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Maak ondertussen de asperges schoon en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de nectarines in parten. Meng de nectarineparten en asperges in een kom met de rest van de milde olie, peper en eventueel zout. Gril de asperges 10 min. in delen en gril de nectarines 5 min.
Snijd de knoflook fijn en snijd de peterselie grof. Doe met de extra vierge olie, wittewijnazijn en het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de radijsjes in plakjes.
Verdeel de orzo, babyspinazie, sperziebonen, gegrilde asperges, gegrilde nectarines, croutons en radijsjes over een grote schaal. Leg de burrata’s in het midden en scheur een beetje open. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de granaatappelpitjes.
Orzosalade met asperges, nectarines en burrata
Veel kleurrijker dan deze salade wordt het niet! Je maakt 'm lekker veel groente als sla, boontjes, radijsjes en spinazie. Plus: gegrilde asperges en nectarine. Nog lekker met wat romige burrata erbij en voila. Bijna te mooi om op te eten.
- resttipMaak van de rest van de babyspinazie, radijsjes en granaatappelpitjes de volgende dag een nieuwe salade! Maak croutons van de ciabatta, of bak af en beleg als sandwich.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Orzosalade met asperges, nectarines en burrata
Veel kleurrijker dan deze salade wordt het niet! Je maakt 'm lekker veel groente als sla, boontjes, radijsjes en spinazie. Plus: gegrilde asperges en nectarine. Nog lekker met wat romige burrata erbij en voila. Bijna te mooi om op te eten.

hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
35 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de ciabatta in flinterdunne schuine plakjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met de helft van de milde olie en rooster ca. 10 min. krokant.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af en spoel onder koud stromend water. Maak de sperziebonen schoon en kook in 7 min. beetgaar en spoel onder koud stromend water.
Verhit de grillpan op hoog vuur. Maak ondertussen de asperges schoon en snijd in stukken van 4 cm. Snijd de nectarines in parten. Meng de nectarineparten en asperges in een kom met de rest van de milde olie, peper en eventueel zout. Gril de asperges 10 min. in delen en gril de nectarines 5 min.
Snijd de knoflook fijn en snijd de peterselie grof. Doe met de extra vierge olie, wittewijnazijn en het water in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de radijsjes in plakjes.
Verdeel de orzo, babyspinazie, sperziebonen, gegrilde asperges, gegrilde nectarines, croutons en radijsjes over een grote schaal. Leg de burrata’s in het midden en scheur een beetje open. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de granaatappelpitjes.
resttip:Maak van de rest van de babyspinazie, radijsjes en granaatappelpitjes de volgende dag een nieuwe salade! Maak croutons van de ciabatta, of bak af en beleg als sandwich.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
½ afbakciabatta
2 el milde olijfolie
200 g orzo pasta
200 g verse sperziebonen
400 g verse witte asperges
2 nectarines
1 teen knoflook
15 g verse platte peterselie
3 el extra vierge olijfolie
1 el wittewijnazijn
1 el water
100 g radijsjes
50 g babyspinazie
500 g burrata
50 g verse granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan
staafmixer met hoge beker