Burratacocktail met gemarineerde tomaten

Dit jaar een nieuw soort cocktail - deze burratacocktail met tomaat, pesto en croutons is een verrassend voorgerechtje voor jouw diner! Perfect voor wie wat nieuws wil serveren.

460 kcal

25 min. bereiden

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 300 gram sweet cherry mix tomaten

    sweet cherry mix tomaten

  • 1 eetlepel balsamico

    balsamico

  • 6 eetlepel extra vierge olijfolie

    extra vierge olijfolie

  • 1 vers schnittbroodje

    vers schnittbroodje

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 30 gram Parmigiano Reggiano

    Parmigiano Reggiano

  • 30 gram verse basilicum

    verse basilicum

  • 20 gram gepelde pistachenoten

    gepelde pistachenoten

  • 500 gram burrata

    burrata

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • glazen (250 ml)


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Halveer de cherrytomaten en meng met de balsamicoazijn en ⅙ van de olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 20 min. marineren.

  2. Scheur ondertussen het broodje in stukken van 1 à 2 cm. Verhit een koekenpan met de helft van de olie op middelhoog vuur en bak het brood in 5 min krokant. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan en laat afkoelen.

  3. Doe de knoflook in een vijzel en wrijf tot pasta. Rasp de kaas grof en pluk de blaadjes van de basilicum. Houd een paar kleine blaadjes apart.

  4. Doe de rest van de basilicumblaadjes met de pistachenoten en geraspte kaas in de vijzel. Voeg in delen de rest van de olie toe en wrijf tot een grove pesto. Breng op smaak met eventueel zout.

  5. Verdeel de gemarineerde tomaten over de glazen. Halveer de burrata’s en verdeel samen met de pesto en croutons erover. Bestrooi met de rest van de basilicum.

  • bereidingstipGebruik AH koelverse groene pesto en sla stap 3 over.
  • bereidingstipMaak de pesto in een hakmolen in plaats van een vijzel.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Burratacocktail met gemarineerde tomaten

Dit jaar een nieuw soort cocktail - deze burratacocktail met tomaat, pesto en croutons is een verrassend voorgerechtje voor jouw diner! Perfect voor wie wat nieuws wil serveren.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig