Groene asperges uit de oven

Heerlijke groene asperges uit de oven - met kaas! Knapperig, fris en zó klaar!

150 kcal

10 min. bereiden, 12 min. oventijd

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 700 gram verse groene asperges

    verse groene asperges

  • 0.5 biologische citroen

    biologische citroen

  • 60 gram Parmezaanse kaas

    Parmezaanse kaas

  • 2 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 0.5 theelepel gemalen knoflook

    gemalen knoflook

Dit heb je nodig

  • bakpapier


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de halve vrucht.
Rasp de kaas.

  2. Meng de olie met de knoflookpoeder, 1 tl citroenrasp (per 4 personen), peper en eventueel zout.

  3. Verdeel de asperges over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de knoflook-citroenolie. Verdeel de kaas erover en bak ca. 10-12 min. in de oven.

  • variatietipLiever wat pittiger? Voeg dan wat chilivlokken toe.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Groene asperges uit de oven

Heerlijke groene asperges uit de oven - met kaas! Knapperig, fris en zó klaar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig