Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de rijstazijn en het zout in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Roer tot het zout is opgelost. Laat in de pan afkoelen tot gebruik.
Besprenkel de rijst met de rijstazijn, schep om met een houten lepel en schep de rijst op een platte schaal om af te koelen.
Snijd de bosui in flinterdunne ringen. Giet de tonijn af en meng met de bosui, wasabimayo en de sojasaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst in 12 gelijke porties en de tonijnvulling in 6 gelijke porties (per 6 stuks). Knip het norivel in de breedte in 6 gelijke repen (per 6 stuks).
Leg een stuk vershoudfolie op het aanrecht, schep daar 1 rijstportie op en druk met vochtige vingers plat. Maak een kuiltje in het midden en schep er 1 deel tonijnvulling in. Schep er nog 1 deel rijst op en vouw de vershoudfolie strak dicht. Knijp het goed samen, zodat je een compacte bal krijgt. Vorm de rijstbal vervolgens tot een driehoek. Haal de vershoudfolie van de onigiri. Herhaal met alle porties rijst en tonijnvulling.
Vouw steeds 1 reep norivel om de onderkant van de onigiri en pak ze strak in met een stukje vershoudfolie.
Onigiri met tonijn (advertorial)
Onigiri zijn Japanse rijstpakketjes in de vorm van een driehoek, gevuld met bijvoorbeeld karaage (Japanse gefrituurde kip), zalm of – zoals in deze – tonijn met mayonaise. Ze worden in Japan al eeuwenlang als handige maaltijd voor onderweg gegeten.
- bewaartipDe onigiri is tot 2 dagen houdbaar in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Onigiri met tonijn (advertorial)
Onigiri zijn Japanse rijstpakketjes in de vorm van een driehoek, gevuld met bijvoorbeeld karaage (Japanse gefrituurde kip), zalm of – zoals in deze – tonijn met mayonaise. Ze worden in Japan al eeuwenlang als handige maaltijd voor onderweg gegeten.

6 porties
285 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm ondertussen de rijstazijn en het zout in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Roer tot het zout is opgelost. Laat in de pan afkoelen tot gebruik.
Besprenkel de rijst met de rijstazijn, schep om met een houten lepel en schep de rijst op een platte schaal om af te koelen.
Snijd de bosui in flinterdunne ringen. Giet de tonijn af en meng met de bosui, wasabimayo en de sojasaus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst in 12 gelijke porties en de tonijnvulling in 6 gelijke porties (per 6 stuks). Knip het norivel in de breedte in 6 gelijke repen (per 6 stuks).
Leg een stuk vershoudfolie op het aanrecht, schep daar 1 rijstportie op en druk met vochtige vingers plat. Maak een kuiltje in het midden en schep er 1 deel tonijnvulling in. Schep er nog 1 deel rijst op en vouw de vershoudfolie strak dicht. Knijp het goed samen, zodat je een compacte bal krijgt. Vorm de rijstbal vervolgens tot een driehoek. Haal de vershoudfolie van de onigiri. Herhaal met alle porties rijst en tonijnvulling.
Vouw steeds 1 reep norivel om de onderkant van de onigiri en pak ze strak in met een stukje vershoudfolie.
bewaartip:De onigiri is tot 2 dagen houdbaar in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
250 g Saitaku sushi rice
3 el Saitaku rijstazijn
1 tl zout
1 bosui
320 g tonijn in zonnebloemolie in blik
4 el Saitaku wasabi mayo
1 tl Saitaku sushi soy sauce
1 Saitaku norivel
Dit heb je nodig
vershoudfolie



