Couscous met geroosterde tuinbonen en pompoen
De volle smaak van tuinbonen met de zachte pompoenstukjes zijn een perfecte combinatie in deze kruidige couscous. Lekker met knapperige amandelen en zoete rozijntjes.
750 kcal
15 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram tuinbonen in blik
tuinbonen in blik
2 tenen knoflook
knoflook
800 gram koelverse muskaatpompoenstukjes
koelverse muskaatpompoenstukjes
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
1 eetlepel ras el hanout
ras el hanout
300 gram couscous
couscous
125 gram ongebrande amandelen
ongebrande amandelen
1 biologische citroen
biologische citroen
10 gram verse koriander
verse koriander
100 gram rozijnen
rozijnen
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
januari 2025 - januari 2025
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de tuinbonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
Meng de pompoenblokjes met de tuinbonen, de helft van de knoflook, de helft van de olie, ras el hanout, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Maak een dressing van de rest van de olie, de rest van de knoflook, 2 el citroensap (per 4 personen), 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof.
Meng de couscous met de geroosterde pompoen en tuinbonen, de amandelen, rozijnen, de helft van de koriander en de dressing. Bestrooi met de rest van de koriander.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Couscous met geroosterde tuinbonen en pompoen
De volle smaak van tuinbonen met de zachte pompoenstukjes zijn een perfecte combinatie in deze kruidige couscous. Lekker met knapperige amandelen en zoete rozijntjes.

hoofdgerecht
4 personen
750 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Spoel de tuinbonen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
Meng de pompoenblokjes met de tuinbonen, de helft van de knoflook, de helft van de olie, ras el hanout, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 5 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
Maak een dressing van de rest van de olie, de rest van de knoflook, 2 el citroensap (per 4 personen), 1 tl -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Snijd de koriander grof.
Meng de couscous met de geroosterde pompoen en tuinbonen, de amandelen, rozijnen, de helft van de koriander en de dressing. Bestrooi met de rest van de koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g tuinbonen in blik
2 tenen knoflook
800 g koelverse muskaatpompoenstukjes
4 el milde olijfolie
1 el ras el hanout
300 g couscous
125 g ongebrande amandelen
1 biologische citroen
10 g verse koriander
100 g rozijnen
Dit heb je nodig
bakpapier




