Kip paneren

Wat is lekkerder dan kip? Krokante kip. Leer hoe je simpel je eigen kip kan paneren met ei, bloem en panko voor een heerlijk krokant stukje kip.

350 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd elke kipfilet in de lengte in 2 dunnere filets. Leg een filet tussen 2 vellen vershoudfolie. Sla het met de deegroller platter, tot 1 cm dik. Doe hetzelfde met de andere filets.

  2. Zet 3 diepe borden klaar. Doe in een bord de bloem, in het tweede de eieren en in het derde de panko. Klop de eieren los. Breng de bloem op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Wentel een kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei en dan door de panko. Wentel de filet nogmaals door de bloem, ei en panko. Doe hetzelfde met de rest van de kip.

  4. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in 8-10 min. lichtbruin en gaar. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.

  • combinatietip Lekker om na het bakken een partje citroen over de gepaneerde kip uit te knijpen.
  • variatietipJe kunt allerlei smaakmakers aan het paneerlaagje toevoegen. Meng bijvoorbeeld 1 tl paprikapoeder, ras el hanout, cajunkruiden, garam masala of Italiaanse kruiden door de panko, voor extra smaak.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Kip paneren

Wat is lekkerder dan kip? Krokante kip. Leer hoe je simpel je eigen kip kan paneren met ei, bloem en panko voor een heerlijk krokant stukje kip.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig