Shortribs met baharat
Het geheim van supermalse, valt-van-het-bot shortribs? Lang en langzaam garen. Het bewijs dat geduld loont! De shortribs worden op smaak gebracht met baharat, een kuidige mix van specerijen zoals kaneel, kardemom, komijn en kruidnagel.
Aan de slag
Laat het vlees ontdooien. Verwarm de oven voor op 130 °C. Bestrooi de shortribs rondom met baharat, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakken. Doe de ui en knoflook met de jeneverbessen in de ovenschaal. Leg de shortribs op de ui en knoflook.
Voeg de wijn en runderfond toe aan de koekenpan waarin de shortribs gebakken zijn. Roer met een houten lepel de aanbaksels los en laat 3 min. koken op hoog vuur. Schenk het mengsel over de shortribs en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af met aluminiumfolie.
Gaar de shortribs 5 uur in de oven. Haal de aluminiumfolie eraf en zet nog 2 uur terug in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie en bieslook grof. Haal de shortribs uit de ovenschaal. Trek de botten uit de shortribs en trek het vlees grof uit elkaar met twee vorken. Verdeel het vlees over een schaal en schep de ui en knoflook uit de jus erop. Verdeel de ingelegde rode ui, peterselie en bieslook erover.
Shortribs met baharat
Het geheim van supermalse, valt-van-het-bot shortribs? Lang en langzaam garen. Het bewijs dat geduld loont! De shortribs worden op smaak gebracht met baharat, een kuidige mix van specerijen zoals kaneel, kardemom, komijn en kruidnagel.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
25 min. bereiden
420 min. oventijd
Aan de slag
Laat het vlees ontdooien. Verwarm de oven voor op 130 °C. Bestrooi de shortribs rondom met baharat, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees rondom in ca. 8 min. op middelhoog vuur goudbruin.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakken. Doe de ui en knoflook met de jeneverbessen in de ovenschaal. Leg de shortribs op de ui en knoflook.
Voeg de wijn en runderfond toe aan de koekenpan waarin de shortribs gebakken zijn. Roer met een houten lepel de aanbaksels los en laat 3 min. koken op hoog vuur. Schenk het mengsel over de shortribs en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af met aluminiumfolie.
Gaar de shortribs 5 uur in de oven. Haal de aluminiumfolie eraf en zet nog 2 uur terug in de oven.
Snijd ondertussen de peterselie en bieslook grof. Haal de shortribs uit de ovenschaal. Trek de botten uit de shortribs en trek het vlees grof uit elkaar met twee vorken. Verdeel het vlees over een schaal en schep de ui en knoflook uit de jus erop. Verdeel de ingelegde rode ui, peterselie en bieslook erover.
combinatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1½ kg Vakslager rundershortribs (diepvries)
2 el baharat
3 el milde olijfolie
2 middelgrote uien
5 tenen knoflook
5 jeneverbessen
200 ml rode wijn
200 ml runderfond
10 g verse platte peterselie
10 g verse bieslook
3 el rode uienringen zoetzuur
Dit heb je nodig
ovenschaal (18 x 24 cm)