Gevulde aubergine met couscous en tonijn

Dit recept van gevulde aubergines met couscous en tonijn is een plaatje om naar te kijken. Besprenkel de aubergines met frisse yoghurt en geniet!

550 kcal

20 min. bereiden, 30 min. oventijd

4/5

(51)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 aubergines

    aubergines

  • 3.5 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 100 gram snoeptomaatjes

    snoeptomaatjes

  • 200 gram kikkererwten in blik

    kikkererwten in blik

  • 0.5 theelepel gemalen komijn

    gemalen komijn

  • 160 gram tonijnsalade couscous

    tonijnsalade couscous

  • 0.5 biologische citroen

    biologische citroen

  • 0.5 teen knoflook

    knoflook

  • 2 eetlepel yoghurt Griekse stijl 10%

    yoghurt Griekse stijl 10%

  • 1 bosui

    bosui

Dit heb je nodig

  • bakpapier


2024 nr. 05 - Mediterrane zomer!

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de aubergines in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn. Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 2 personen) en peper. Bak ca. 30 min. in de oven.

  2. Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten, tomaat, het auberginevruchtvlees en de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tonijnsalade couscous door de groenten en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook. Meng de yoghurt met de knoflook, 1 tl citroensap (per 2 personen), het -rasp, peper en eventueel zout. Snijd het bosuitje in dunne ringen.

  4. Haal de aubergine uit de oven en vul met het tonijn-groentemengsel. Besprenkel met wat citroenyoghurt en bestrooi met de bosui. Serveer de rest van de citroenyoghurt erbij.

Wat vond je van dit recept?

Gevulde aubergine met couscous en tonijn

Dit recept van gevulde aubergines met couscous en tonijn is een plaatje om naar te kijken. Besprenkel de aubergines met frisse yoghurt en geniet!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig