Gevulde aubergine met couscous en tonijn
Dit recept van gevulde aubergines met couscous en tonijn is een plaatje om naar te kijken. Besprenkel de aubergines met frisse yoghurt en geniet!
550 kcal
20 min. bereiden, 30 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 aubergines
aubergines
3.5 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
100 gram snoeptomaatjes
snoeptomaatjes
200 gram kikkererwten in blik
kikkererwten in blik
0.5 theelepel gemalen komijn
gemalen komijn
160 gram tonijnsalade couscous
tonijnsalade couscous
0.5 biologische citroen
biologische citroen
0.5 teen knoflook
knoflook
2 eetlepel yoghurt Griekse stijl 10%
yoghurt Griekse stijl 10%
1 bosui
bosui
Dit heb je nodig
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2024 nr. 05 - Mediterrane zomer!
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de aubergines in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn. Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 2 personen) en peper. Bak ca. 30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten, tomaat, het auberginevruchtvlees en de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tonijnsalade couscous door de groenten en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook. Meng de yoghurt met de knoflook, 1 tl citroensap (per 2 personen), het -rasp, peper en eventueel zout. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Haal de aubergine uit de oven en vul met het tonijn-groentemengsel. Besprenkel met wat citroenyoghurt en bestrooi met de bosui. Serveer de rest van de citroenyoghurt erbij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gevulde aubergine met couscous en tonijn
Dit recept van gevulde aubergines met couscous en tonijn is een plaatje om naar te kijken. Besprenkel de aubergines met frisse yoghurt en geniet!

hoofdgerecht
2 personen
550 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de aubergines in de lengte en hol uit met een lepel. Snijd het uitgelepelde vruchtvlees fijn. Leg de aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 2 personen) en peper. Bak ca. 30 min. in de oven.
Snijd ondertussen de tomaten in kwarten. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten, tomaat, het auberginevruchtvlees en de komijn 5 min. op middelhoog vuur. Meng de tonijnsalade couscous door de groenten en verwarm 1 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de knoflook. Meng de yoghurt met de knoflook, 1 tl citroensap (per 2 personen), het -rasp, peper en eventueel zout. Snijd het bosuitje in dunne ringen.
Haal de aubergine uit de oven en vul met het tonijn-groentemengsel. Besprenkel met wat citroenyoghurt en bestrooi met de bosui. Serveer de rest van de citroenyoghurt erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
2 aubergines
3½ el milde olijfolie
100 g snoeptomaatjes
200 g kikkererwten in blik
½ tl gemalen komijn
160 g tonijnsalade couscous
½ biologische citroen
½ teen knoflook
2 el yoghurt Griekse stijl 10%
1 bosui
Dit heb je nodig
bakpapier




